Activități de interior pentru copii
Cu toții preferăm ieșirile în natură, însă pandemia de coronavirus ne demonstrează de mai bine de opt luni că cel mai indicat este să petrecem cât mai mult timp în casă. Distanțarea socială și autoizolarea sunt cele mai sigure metode de a nu ne infecta. Însă cu sănătatea psihică a întregii familii cum rămâne? Acest articol îți oferă mai multe recomandări de activități de interior, pentru a face luna decembrie cât mai plăcută. Așadar, fie că este vorba de vreme rea sau măsuri de prevenție privind infectarea cu coronavirus, odată ce stau mai mult în casă, copiii pot deveni cu ușurință neastâmpărați. De aceea, este întotdeauna bine să ai la dispoziție o serie de activități de interior pentru copii.
Activități de interior pentru copii
Următoarele recomandări își propun să-ți vină în ajutor, mai ales atunci când copilul tău se plictisește. Parcurge sugestiile și inspiră-te din recomandări!
- Puzzle-urile sunt o alegere excelentă când vine vorba de activități pentru copii. Începe cu puzzle-uri de dimensiuni reduse și mai ușoare, pentru ca treptat să crești gradul de dificultate. Susține-ți copilul și oferă-i încredere în forțele proprii, astfel încât să-și dorească să finalizeze singur puzzle-ul, fără ajutorul tău. În acest mod, te bucuri de un moment de respiro în vreme ce copilul tău își antrenează capacitățile cognitive.
- Când puzzle-urile au fost epuizate, poți începe să-i prezinți copilului universul cărților. Fie că alegi o carte de geografie, biologie sau povești, cărțile au un rol extrem de important în dezvoltarea copiilor. Cultivându-i atracția pentru lectură și pofta de cunoaștere, te vei bucura de un copil curios, isteț și independent. De asemenea, vei putea face treburi casnice într-o liniște deplină.
- Activități de interior pentru copii de tipul do it yourself. Este timpul să scoateți toate accesoriile din cutii – hârtie colorată, creponată, adeziv sau lipici, vopsea, pene, sclipici și orice alte lucruri de acest gen. Încurajează-ți copilul să-și lase imaginația să zburde și oricât de experimental ar arăta rezultatul final, felicită-l. Fie că îl acompaniezi în proces sau doar în supraveghezi cât timp gătești, activitatea este benefică pentru imaginația celor mici. Când ați terminat, agățați lucrările realizate de șnur sau sfoară și expuneți-le pe pereții camerei copilului.
- Zilele petrecute în interior ne fac pe toți să ne gândim la același lucru: prăjituri! Așadar, acesta poate fi prilejul perfect pentru a încerca să fiți creativi în bucătărie. Faceți un fel de aluat de fursecuri, pe care ulterior îl decorați cu diferite toppinguri (nuci, migdale, fulgi de ciocolată, cereale, bomboane). Astfel, vă bucurați de un desert nu numai gustos, ci și personalizat.