Varicela – ce este de făcut?
Varicela – ce este de făcut? Aceasta este o boală virală extrem de contagioasă. Chiar dacă stăm izolați în casă și pare imposibilă infectarea cu virusul varicelo-zosterian, acest lucru nu este exclus. Poți recunoaște varicela după principalul simptom, adică o erupție cutanată cu mâncărime. Pentru majoritatea persoanelor sănătoase, varicela este ușoară și nu există motive de îngrijorare. Varicela este mai gravă la adulți și la toți cei care au un sistem imunitar scăzut. Află mai multe despre ce implică varicela – simptome, metode de gestionare, prevenția cicatricilor – în rândurile următoare.
Ce simptome prezintă varicela?
Având în vedere că ne confruntăm cu o situație fără precedent, cu toții ne putem simți de multe ori neliniștiți. Orice episod de tuse, stare de rău, durere de cap ne înspăimântă. Este esențial să te informezi asupra virusului COVID-19 și chiar dacă experimentezi vreun simptom, să-ți păstrezi calmul. Așa cum tusea poate avea diverse cauze, la fel și febra. Totuși, în cazul varicelei, erupția cutanată este cea care indică prezența acestei afecțiuni. Alte simptome sunt:
- Febră
- Disconfort general, stare de rău
- Erupții cutanate și mâncărime intensă – apare sub formă de blistere mici înconjurate de piele inflamată. Blisterele se formează mai întâi pe corp și apoi pe cap și membre.
- Reține că perioada de incubație (de la infecție până la apariția erupției cutanate) este în jur de 14 până la 16 zile. Cu câteva zile înainte de apariția erupției cutanate, persoana poate să se simtă slăbită și să aibă dureri de cap.