Copiii cu varicelă pot merge la școală?
Copiii cu varicelă pot merge la școală? Cât durează varicela? Cum pot fi ameliorate simptomele? Află răspunsul la toate aceste întrebări în rândurile următoare!
Este indicat ca micuții cu varicelă să fie izolați de restul comunității. Deși varicela se întâlnește cu precădere la copii, și adulții o pot contacta. Varicela este periculoasă pentru persoanele cu sistem imunitar scăzut, cum ar fi cei care se confruntă cu leucemie sau cancer. Varicela se răspândește cu ușurință, având cel mai mare nivel de contagiozitate în ziua dinaintea apariției erupției cutanate. Se răspândește de la persoană la persoană prin contact direct cu virusul. Poți contacta varicela dacă atingi un blister, lichidul dintr-un blister sau saliva persoanei care poartă virusul. De asemenea, virusul poate fi răspândit prin aer dacă te afli lângă cineva cu varicelă care tușește sau strănută. Virusul intră în corp prin nas sau gură și te poate îmbolnăvi și pe tine. De asemenea, o femeie însărcinată ce suferă de varicelă îi poate transmite și copilului virusul, înainte de naștere. Tocmai de aceea, singura modalitate de a opri răspândirea virusului de la o persoană la alta este împiedicarea persoanelor infectate să împartă aceeași cameră sau casă cu oameni sănătoși. Varicela nu poate fi răspândită prin contact indirect.
Care sunt simptomele varicelei?
Varicela începe cu febră, urmată într-o zi sau două de o erupție cutanată care poate cauza disconfort. Erupția începe cu pete roșii care se transformă în curând în blistere pline de fluid. Unii oameni au doar câteva blistere, în vreme ce alții pot avea tot corpul acoperit de erupții. Aceste blistere se usucă și formează cruste în aproximativ 5 zile.
CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA